Semester på Teneriffa

Förvaltning av semesterhus och lägenheter för uthyrning på Teneriffa

Semester på Teneriffa - Här finner ni er lägenhet eller semesterhus

Startsida   Lägenheter Teneriffa   Hus Teneriffa   Hyra av bilar   Kontakt   Om oss

Allmänna Villkor

1. Allmänt
Det finns lakan,handdukar och kökshanddukar. Man måste ha egna strandhanddukar. Hyresvärden brukar inte tillhandahålla med produkter såsom tvätt och diskmedel och toalettpapper. På ön finns matvaruaffärer överallt, en del är t.o.m öppna på söndagar. Ankomstid till bostäderna är f.o.m kl 16.00. Avresetid på avresedagen är kl. 10.00. Man kan också komma överens om annat med hyresvärden.

2. Betalning i förskott/kontraktsvillkor
Vid bokning bör en depositionsavgift betalas inom 7 dagar. Om den inte betalas inom denna tid kan bostaden hyras ut till någon annan. Slutbetalningen ska betalas 10 dagar innan ankomsten eller kontant vid ankomsten till bostaden. Varken kreditkort eller checker accepteras.

3. Ingå avtal
Ibland är våra bostäder on line tillgängliga omedelbart, i andra fall måste vi manuellt verifiera om de är tillgängliga. Därför, beroende på vilken bostad det är frågan om, gäller följande för att ingå avtal:

a) Bostäder, som man inte kan se om de är disponibla on line.
Genom er bokningsansökan och verifiering av tillgänglighet, existerar än så länge inget avtal. Denna ansökan är inte bindande för varken er eller oss. När hyresvärden meddelat att bostaden är ledig, får kunden en e-mail med möjligheten att boka denna bostad. Detta meddelande från hyresvärden är bindande och gäller under 3 dagar. Avtalet blir gällande om kunden konfirmerar bokningen.

b) Bostäder som kan bokas omedelbart.
Bokningen är bindande för kunden. Avtalet blir gällande när hyresvärden konfirmerat bokningen.

4. Avbokning
För att kunden ska kunna avboka, gäller följande avbokningsavgifter. Vi rekommenderar alltid  att ha ett avbokningsskydd. Avgifterna för avbokning är följande:

  • om avbokningen görs fram till 120 dagar innan ankomsten, är avgiften 20% av  det totala hyrespriset.
  • om avbokningen görs  mellan 119 dagar och 60 dagar innan ankomsten, är avgiften 30% av hyrespriset
  • om avbokningen görs mellan 59 dagar och 30 dagar innan ankomsten, är avgiften 70% av hyrespriset
  • om avbokningen görs mellan 30 dagar och 21 dagar innan ankomsten, är avgiften 80% av hyrespriset
  • om avbokningen görs mellan 20 och 14 dagar innan ankomsten, är avgiften 90% av hyrespriset
  • om avbokningen görs 13 dagar eller mindre före ankomsten eller om kunden inte dyker upp, är avgiften det totalla hyrespriset..

Vi rekommenderar att ha en reseförsäkring med  avbokningskydd !

Vårt arvode vid avbokning uppgår till 50 euros.

Alternativt kan, efter överenskommelse mellan parterna, en annan person ersätta den ursprunglige resenären under samma villkor.

5. Ånger rätt

Enligt den tyska lagen, som det står i artikel 312, del 3  i civillagen, angående bokning av semesterbostäder, har man ingen ångerrätt.

6. Samarbetsförpliktelse

Hyresgästen måste informera ägaren omedelbart om eventuell skada i bostaden, för att de ska kunna åtgärdas. Reklammationer i efterhand - speciellt inte efter avresa kommer inte att tas i beaktning. Bostaden och möblemanget bör behandlas hänsynsfullt. Skador och/ eller förluster orsakade under vistelsen , görs resenären ansvarig för. Vid avresa bör bostaden återlämnas i gott skick. Resenären gör sig ansvarig för användandet av bostaden. Detsamma gäller för användandet av hela egendomen och eventuellt användande av pool.

7. Ägarens Förpliktelser gällande information om bostaden

Ägaren är skyldig att ge sanningsenlig information om bostaden. Dessutom är ägaren skyldig att informera Flach & Kujawski GbR, om förändringar i bostadens beskrivning. Flach & Kujawski GbR kan inte göras ansvarig för felaktig information gällande bostaden, p.g.a att ägaren inte informerat om ändringar. I detta fall är endast ägaren ansvarig gentemot hyresgästen.'

8. Ansvarskyldighet gällande information annonserad av Flach & Kujawski GbR

 När vi tar emot en bostad för att annonseras genom Flach & Kujawski GbR  besöker vi bostaden för att kontrollera att informationen är sanningsenlig eller för att göra beskrivningen själva. Informationen gäller alltid för tiden när vi gjort kontrollen.  Vi gör oss inte ansvariga för ändringar som görs efter vår inspektion.

9. Ansvarskyldighet om ägaren givit falsk information

Flach & Kujawski Gbr ansvarar inte för beskrivningar som gjorts av ägarna själva. Ansvarskyldigheten tillfaller helt  ägaren. Hyresgästen har rätt att begära av Flach & Kujawski GbR, adressen till hyresvärden. Ägaren ger upp sin rätt att invända.  Företagets friskrivning från ansvar gäller både gentemot  hyresvärden eller  hyresgästen beroende på fallet. Flach & Kujawski GbR åtar sig rätten att upphäva kontraktet med ägaren utan föregående varning, och ta bort all information om informationen och beskrivningen inte är sanningsenlig.

10. Återbetalning av depositionsavgift

Om en bostad hyrts ut 2 gånger under samma tid eller om bostaden p.g.a andra motiv inte kan hyras ut, har hyresgästen rätt att begära återbetalning av depositionsavgiften. Likaså har gästen rätt att kräva återbetalning av kostnader för annullering av flyg. Annullering av flyg måste bevisas med  dokument. Priset på flygbiljetten kommer inte att återbetalas om gästen använder biljetten för att hyra en annan bostad. I detta fall måste hyresvärden åta sig dessa kostnader. Om problemet uppstått p.g.a Flach & Kujawski GbR, åtar vi oss att återbetala till hyresgästen.

11. Kontrakt på olika språk

Ni har möjlighet att göra kontrakt för uthyrning av er semesterbostad, på det språk, ni vill välja, utav de alternativ som finns på vår web-sida. Kontraktsspråket ni valt kommer att gälla för era bokningar.

Minnesnotering
Ni kan ha upp till 5 bostäder i er
minnesnotering. Detta möjliggör att man ansöker
om 5 bostäder samtidigt och kan göra en
jämförelse.
/* */

Vänligen ha tålamod

Ändra valuta här för att
visa priser
email:
Lösenord: